Na een opleiding bloemsierkunst waar ik werkte met kleur, compositie en stijl wilde ik mijn creativiteit verder ontwikkelen en besloot ik om nog een opleiding te volgen aan de kunstacademie.

Van 2002 tot 2006 studeerde ik aan de Academie Minerva in Groningen waar ik in 2006 ben afgestudeerd in de richting autonoom schilderen. 

Na een proces van experimenteren in verschillende stijlen en technieken, heb ik een geheel eigen stijl ontwikkeld.

Mijn werk kenmerkt zich door krachtige composities, waarbij elk vlak een eigen kleur krijgt en deze worden op het laatst afgebakend met lijnen.

Door het gebruik van lijnen, wordt het werk als het ware geabstraheerd. In sommige werken worden de lijnen lichter van kleur om het het werk meer diepte te geven. Licht en donker worden weggelaten om zo bij de eenvoud van het thema te blijven.

 

Tijdens het schilderproces ben ik op zoek naar een balans in compositie, achtergrond en kleurgebruik. Kleuren worden bijeen gebracht door emotie. Door mijn eigen kleurpalet creëer ik een eigen werkelijkheid waarbij herkenning blijft bestaan. 

 

"Schilderen is voor mij de vrijheid om te creëren wat ik wil en de manier waarop.

Schilderen is voor mij een proces van ontdekken, experimenteren en ontwikkelen."

 

Inspiratie vind ik om mij heen. Het begint met kijken. Kijken is iets anders dan zien.

Inspiratie kan een momentopname zijn, een ingeving, het zien van sterk vereenvoudigde vormen van een stad of in de natuur, een glinstering van water, of bijvoorbeeld een prachtige kleur. Het verschil tussen kijken en zien geeft het proces beweging en leidt tot het vormen van ideeën en beelden in mijn eigen kleurrijke taal. Een andere leefomgeving leidt ook tot nieuwe indrukken en inspiratie. Toch blijft de natuurlijke omgeving waar ik ben opgegroeid een terugkerend thema in mijn werk. Inspiratie komt ook voort uit het gebruik van andere materialen en ondergronden. Hierdoor komen nieuwe processen tot stand die worden meegenomen in nieuwe werken. 

 

"Ik zie en ik denk kleur, met inspiratie van binnenuit en buitenaf. Inspiratie is als het maken van een foto. Het is een momentopname waardoor je wordt getriggerd om hier iets mee te doen. Het vinden van mogelijkheden is even uitdagend als de processen, die tot mijn huidige werk hebben geleid. Door dicht bij jezelf te blijven komen de mooiste dingen naar voren. De toeschouwer mag de energie ervaren die ik er in heb verwerkt."

 

Mijn kunstwerken zijn opgenomen in de collecties van overheidsinstanties, financiële instellingen, fondsen, onderwijsinstellingen, bedrijven, particulieren en kunstverzamelaars. Tegenwoordig worden mijn kunstwerken over de hele wereld verspreid.